2023-12-27 88 瀏覽
黎到Pawsitive隔離既呢間日式藍白色門面既Cafe 同隔離既橙色相當唔同🤓 行入店內會有種去左日本家庭式餐廳好cozy既感覺😊 呢度中間有一張大長枱, 一邊係Tatami位, 另一邊就係普通二人位, 中間會有麻布隔住, 最角落既位置有個溫馨既圓枱tatami位😌 呢度既食物基本上都係自家製, 另外飲品會有各式既唔本茶類同特飲😙熊の班戟🥞($128)煙韌得黎茶味濃既紅茶蘋果班戟配上自家製糖漬蘋果,忌廉, 杏仁片,蜜糖成個配搭好清爽, 食完唔會有飽膩感😙蘋果蓉焙茶梳打🍹($68)焙茶底配上自家製既蘋果蓉, 成杯都係無添加, 所以茶味會偏濃同埋唔甜, 個人覺得蘋果既酸甜已經好足夠, 所以冇再額外加糖☺️特上玉芽🍵($68)茶味濃郁, 重覆沖泡都仲有茶味既甘甜, 飲完暖笠笠又可以幫助消化😌除左室內既座位, 行到最入仲可以去到後門既位置會有兩張望海既位, 吹住涼風望住個海真係幾寫意😉

熊の班戟🥞($128)

蘋果蓉焙茶梳打🍹($68)

特上玉芽🍵($68)

2023-12-27