2024-08-02
走咗成條長沙灣,點知走到福地—極之拉麵,真係別開生面!🤩 添好多日式特色同風味,初試就話俾你知日本拉麵嘅魅力。 一面品嚐極品拉麵,一面望住餐應內形形色色的poster同figure,感覺整個人都休閒起來,真系無得輸。首先呢,開頭番道就係終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵🐚,裡面有3粒大大塊日本廣島蠔,再有溏心蛋🍳,慢煮叉燒🍖,湯底更加系用自家製牡蠣醬熬做,滋味濃郁,味道讚到讓人忍不住再多叉幾碗💓。就算食完咗呢一碗,控制唔到好奇心,又再等咗一碗極之真鯛白湯拉麵🐟嚟!呢一碗滿滿嘅海鮮味,湯底完全用真鯛魚熬成,系呢一餐中絕對算獨特之選。呢度真正見證到佢哋熬湯功力驚人😋。當然怎可以唔試下佢哋嘅炸雞皮餃子🥟呢?外脆內軟,餡滑皮脆,爽!坐喺簡潔舒服嘅環境中,食住拉面,感覺整個世界除咗拉麵,其他嘅囂雜聲都變得遠遠的。同拉麵們獨自享受呢一刻,真心覺得世界如此美好。🌈無論你係拉麵的追求者,定係精緻食物的探索者,我相信極之拉麵都會給你一個難以忘懷的驚喜。希望大家下次一齊黎試試,我再行先啦!👋🎉"
一面品嚐極品拉麵,一面望住餐應內形形色色的poster同figure,感覺整個人都休閒起來,真系無得輸。 首先呢,開頭番道就係終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵🐚,裡面有3粒大大塊日本廣島蠔,再有溏心蛋🍳,慢煮叉燒🍖,湯底更加系用自家製牡蠣醬熬做,滋味濃郁,味道讚到讓人忍不住再多叉幾碗💓。 就算食完咗呢一碗,控制唔到好奇心,又再等咗一碗極之真鯛白湯拉麵🐟嚟!呢一碗滿滿嘅海鮮味,湯底完全用真鯛魚熬成,系呢一餐中絕對算獨特之選。呢度真正見證到佢哋熬湯功力驚人😋。
當然怎可以唔試下佢哋嘅 炸雞皮餃子🥟呢?外脆內軟,餡滑皮脆,爽! 坐喺簡潔舒服嘅環境中,食住拉面,感覺整個世界除咗拉麵,其他嘅囂雜聲都變得遠遠的。同拉麵們獨自享受呢一刻,真心覺得世界如此美好。🌈 無論你係拉麵的追求者,定係精緻食物的探索者,我相信極之拉麵都會給你一個難以忘懷的驚喜。希望大家下次一齊黎試試,我再行先啦!👋🎉"