2009-03-14 63 瀏覽
A-1係正吉之島門口, 去Jusco時間中都會入黎巡下咦, 一直都無留意到原來A-1係唔落漂白劑, 防腐劑等人造添加物今次試下冧酒提子吐司冧酒提子吐司 $14 標榜"自家製天然酵母", "質感豐富" ---- 一咬落口第一感覺係硬, 麵包皮好硬, 麵包不鬆軟, 即使即買即食都好似隔夜麵包 成份 -- 小麥粉, 提子, 糖, 人造牛油, 鹽, 麥芽精, 天然酵母, 酵母 ---- 的確係天然d, 沒有古靈精怪的添加劑 提子大粒又有汁, 唔會太乾, 不過感受不到有冧酒, 少少失望, 這樣跟普通提子包有何分別?雖然不太好食 (因唔夠鬆軟), 不過當想起以前烹飪老師常掛在口邊的一句話: "利口不利身", 就覺得健康重要d, 唔好食咁多化學野落肚這款麵包13號買, 最佳食用係15號前, 不過最好即日食, 因隔了一日又會更乾更硬
A-1係正吉之島門口, 去Jusco時間中都會入黎巡下
今次試下冧酒提子吐司