2018-12-16 118 瀏覽
冬天黎啦~最好就梗係去bb蕉暖番啦!今次同同事去左小欖燒烤樂園,好多年前去過之後無再去,估唔到質素都繼續keep到~我哋早左入去,所以可以揀近海邊嘅位置,望住海景嚟燒,別有一番風味!我哋下晝就入去,自己揸車入去,泊車唔使錢,真係好,燒到差唔多7,8點先走~食物方面,都幾多選擇,預先醃定嘅肉都好入味,又唔會醃得太鹹,仲有啲蔬菜可以揀,免費嘅就有翠玉瓜,同埋茄子,不過如果想食金菇同埋椰菜又要加錢比啦~我最鍾意食就係個魷魚,燒完之後好彈牙,可能個時間燒得啱啱好,一啲都唔乾身!另外仲有佢嘅叉燒粒,粒粒都好大粒,加埋蜜糖自製蜜汁叉燒,正呀~入場包一支水+1罐嘢飲, 罐裝有得揀汽水同茶,燒完嘢食飲返烏龍茶,去油感就強哂啦~呢度仲有啲遊樂設施可以比小朋友玩,價錢都幾合理嘅,洗少少錢俾小朋友玩得開心就最好啦~