2021-12-06 385 瀏覽
近排冬意起,好想食燒肉,朋友推介嚟呢間燒肉放題店。餐廳環境乾淨闊落,冇油煙味,坐得舒服👍🏽我地就叫咗E餐,SRF極黑和牛小排配升級海鮮放題餐💓場內仲有小食,炸春卷、咖哩魚蛋等。E餐包埋除咗普通汽水、茶、咖啡之外仲可以任飲清酒同生啤💓落單之後店員就送上南瓜沙律麥芽餅,鹹鹹甜甜好開胃🥰一坐低食個豆腐開下胃💓套餐有:SRF極黑和牛小排、煙燻壺漬封門柳、極上牛小排、澳洲和牛原塊板腱、牛翼板、牛肩胛肉、牛肋肉、牛舌等等……數都數唔完,我同朋友每樣款都至少食一次,大滿足🥰🥰特別想講下SRF極黑和牛小排入口即化,澳洲和牛原塊板腱牛味濃郁,牛舌厚而爽脆🥰🥰醬油味煙燻壺漬封門柳🥰🥰甜甜嘅醬油味唔會蓋過封門柳的牛味,而且食落軟淋,好正!💓咁啱入嚟嘅時候未係好多人,食物一落枱店員就好好咁過嚟幫我地燒!海鮮有牛油燒廣島蠔、珍寶生蠔、牛油香草燒帶子、牛油燒帆立貝、香草海鹽燒蝦仁、巨半殼扇貝、半殼青口、鯖魚、多春魚、墨魚仔、魷魚鬚、清酒煮蜆、虎蝦等等……(仲有好多款式)最深刻係珍寶生蠔好飽滿多汁,虎蝦彈牙重味💓食完咁多肉記得你翻啲菜🤣蔬菜都幾新鮮!💓最後點少得甜品,不過我食得太飽所以都唔係試咗好多🤣榴槤炸彈同椰汁
近排冬意起,好想食燒肉,朋友推介嚟呢間燒肉放題店。
餐廳環境乾淨闊落,冇油煙味,坐得舒服👍🏽
我地就叫咗E餐,SRF極黑和牛小排配升級海鮮放題餐💓

落單之後店員就送上南瓜沙律麥芽餅,鹹鹹甜甜好開胃🥰

一坐低食個豆腐開下胃💓

套餐有:SRF極黑和牛小排、煙燻壺漬封門柳
數都數唔完,我同朋友每樣款都至少食一次,大滿足🥰🥰

醬油味煙燻壺漬封門柳🥰🥰
甜甜嘅醬油味唔會蓋過封門柳的牛味,而且食落軟淋,好正!💓

最深刻係珍寶生蠔好飽滿多汁,虎蝦彈牙重味💓

食完咁多肉記得你翻啲菜🤣
蔬菜都幾新鮮!💓

最後點少得甜品,不過我食得太飽所以都唔係試咗好多🤣
榴槤炸彈同椰汁西米波出色encore咗幾次🤣

軟蛋糕係乳酪同朱古力味🥰
乳酪唔會好酸啱晒我,朱古力又濃味🥺🥰

整體而言,餐廳坐得舒服,店員有禮,又會幫手燒肉。食物質素高,唔會因為係放題任食而有影響,呢間我同朋友都會再戰!