2023-02-16 167 瀏覽
呢幾日又涼返d, 心癢癢想去打邊爐,見到Canton Pot幾高質咁,又出左個「冬日花膠滋潤系列」,就嚟烚下烚下🤩✨花膠燉響螺湯 - 係新系列其中之一,個湯滾起後,職員會 幫我哋裝起兩杯,試下頭啖湯先,飲落口好清甜,之後就可以食花膠先,材料都幾豐富,有花膠、桂圓、響螺、淮山、 紅棗,夠晒養顏😍✨牛一快樂火鍋蛋糕 - 擺碟好養眼,真係砌左咁蛋糕咁,仲插左個生日牌,好有feel😂 上層係A5級鹿兒島薩摩和牛,中間係本地牛頸脊,而下面係美國牛頸脊~ 和牛幾肥美,入口即溶;本地牛頸脊牛味重有口感😋✨珍寶海鮮匯海洋拼盤 - 愛爾蘭蟶子同南非鮑魚片好鮮甜爽口,我地因為唔食得蝦滑,所以轉左做墨魚滑,彈牙又好味🤤✨西班牙橡果黑豚肉 - 砌到玫瑰花咁好上鏡,唔會太肥,口感唔錯👍✨澳洲M5和牛芝士餃 - 我地叫左半份,裡面係熱溶芝士,好滋味😜✨花膠陳皮紅棗糖水 - 食飽飽飲埋碗滋潤糖水勁滿足!足料又唔太甜係值得推介嘅🥰✨竹蔗茅根 - 打邊爐梗係要飲d清熱野,一jar都裝到4-5杯,幾清甜易入口另外要讚嘅係職員會定時過嚟幫我地撇走火鍋面頭嘅油,同埋好有耐性咁介紹唔同嘅拼盤☺

牛一快樂火鍋蛋糕

A5級鹿兒島薩摩和牛

珍寶海鮮匯海洋拼盤

✨西班牙橡果黑豚
西班牙橡果黑豚肉

肉 - 砌到玫瑰花咁好上鏡,唔會太肥,口感唔錯👍

澳洲M5和牛芝士餃

花膠陳皮紅棗糖水