2017-01-03 206 瀏覽
天氣凍凍地同男友又想打邊爐,咁岩行完西九見到對面有任食邊爐就諗住試下啦位置都幾方便,就係正正西九門口對面7-11,環境企理、乾淨、唔會有油煙味。先雞煲後邊爐。叫左個滋補花膠醉雞鍋,貪新鮮試下新野丫嗎!未黎到果陣仲驚緊會唔會陣酒味好重,試到先知酒味唔會太濃,重有一陣花雕酒香!掉埋啲雞落去煮就勁入味,因為雞索哂個湯汁,連豉油都唔洗點已經好足味!唔係雞有雞味咁簡單,係雞本身好新鮮、無乜雪味,加埋個湯!真係要比十個讚!!!!建議未落邊爐料之前可以飲下個湯,好清甜!絕對唔係味精湯,花膠紀子同雞都係實材實料!基本上打邊爐D配料好齊 應有o既都有,但竟然估唔到有埋帆立貝、滑鮮牛肉、花膠同牛骨髓呢D咁少見o既都有得叫冬天飲真係好滋潤 最欣賞個滑鮮牛肉、有鮮味、唔會好un、唔會腥,超推介!第1 round怕眼寬肚窄,都唔敢叫太多,但寫左人數上去,反而黎既份量真係岩岩好!足2人份量!唔多唔少,唔會食左2-3 round就夠。終於可以每樣都試食左岩食o既先再叫!全部食得哂!野飲方面可以再多D選擇,不過我都麻麻地汽水,但鋪頭入面o既洛神花茶同夏枯草就真心讚唔會太甜又唔會愈飲愈渴,可以解到打邊爐o既油膩,口感清

雞煲後邊爐。叫左個滋補花膠醉雞鍋,貪新鮮試下新野丫嗎!

基本上打邊爐D配料好齊 應有o既都有,

最欣賞個滑鮮牛肉、有鮮味、唔會好un、唔會腥,超推介!

唔多唔少,唔會食左2-3 round就夠。終於可以每樣都試
食左岩食o既先再叫!全部食得哂!

唔會太甜又唔會愈飲愈渴,可以解到打邊爐o既油膩,口感清爽D,食野都食多D!
員工服務態度好,上菜快,見我個爐無Gas即換!成餐飯都除左等食物熟都唔會洗點等!

總括黎講係會再番黎幫襯o既,價錢唔貴,已食物、環境、服務質素黎講 真心係公道!
2016-12-28