2017-06-18
我承認自己都幾港女,雖然喜歡宵夜去冬菇亭嘅風味,但着住高踭鞋落去食飯真係會 dirty。自從領展加入,確實為村民帶來不少改善,全新嘅飲食體驗,有卡位又有冷氣。天氣真係好熱,好彩巴士站落車兩步就行到過嚟啦!一坐低叫個涼浸浸嘅小食先牛蒡騰漬 $48,鍾意佢爽脆嘅口感。其次係一個我好喜歡嘅日本小食,雞泡魚干 $40,送啤酒真係一流。食物種類都幾多,串燒都有啊!我就點咗黑豚腩串 $18 。真係堅抵食,車仔檔都係呢個價錢。半肥瘦腩肉燒得好香。仲有刺身食添喎!我最想食都係海膽 ,$288(1板),我哋人少少叫咗半板,ok nice 無腥味想飽肚唔使一定叫飯食嘅,卷物都唔錯。牛油果魚籽軟蟹卷 $88。賣相已經拍得住日本料理。牛油果+魚籽口感已經好正,再加上酥脆的炸軟殼蟹三文魚籽確實係我最愛,忍唔住要食壽司,$58(2件),魚子粒粒晶凝通透,鹹鹹地充滿海水味。紫菜仲係脆嘅,細節位做得幾好食到最尾先記得要飲品可樂$10一支,冰涼到入心。
食物種類都幾多,串燒都有啊!我就點咗黑豚腩串 $18 。
真係堅抵食,車仔檔都係呢個價錢。
半肥瘦腩肉燒得好香。
賣相已經拍得住日本料理。
牛油果+魚籽口感已經好正,再加上酥脆的炸軟殼蟹
食到最尾先記得要飲品可樂$10一支,冰涼到入心。