2017-07-10 46 瀏覽
難得遇著一個同樣咁鐘意打邊爐嘅朋友, 兩條友仔梗係食任食火鍋喇! 呢間食評唔錯價錢又抵,就试下啦。 講真黎之前都冇乜十分大嘅期望 (一分價錢一分貨....因為實在太平喇) 食過之後真係覺得十分有驚喜!驚喜一: 原隻蒸生蠔唔係bb嚟㗎喎,大過隻湯羹呀!都幾鲜幾肥美,又有少少咸水味! 仲幫你計時蒸6分鐘,唔會過龍……驚喜二: bb乳鴿, 上台的時候仲係新鮮熱辣! 趁熱食勁好味! 仲好細心奉上手套驚喜三:火鍋湯底, 驚喜在於冬陰功湯底!完全冇得輸!!! 我哋原本攞嘅調味醬汁完全唔使用都非常夠味。完全估唔到個湯底咁好味食材方面, 講重點啦蝦, 肯定係新鮮! 一食就知食海鮮推介,今日係海蜆,夠鮮甜醉雞, 驚喜之中嘅驚喜!肉娕又入味手打墨魚丸, 爽口手切肥牛, 絕對唔係肥膏多過肉,肉味濃脆鱔, 厚薄適中, 魚肉新鮮飲品呢個涼粉爽一定要試! 打邊爐咁熱氣, 飲呢個平衡下雪糕有紅豆、芝麻、芒果、同埋朱古力! 我食咗個紅豆,雪糕裏面有原粒紅豆肉👍呢度絕對可以encore!

仲好細心奉上手套

食材方面, 講重點啦
蝦, 肯定係新鮮! 一食就知

食海鮮推介,今日係海蜆,夠鮮甜
醉雞, 驚喜之中嘅驚喜!肉娕又入味

手打墨魚丸, 爽口
手切肥牛, 絕對唔係肥膏多過肉,肉味濃
脆鱔, 厚薄適中, 魚肉新鮮

飲品呢個涼粉爽一定要試! 打邊爐咁熱氣, 飲呢個平衡下

呢度絕對可以encore!
2017-07-10
  • 冬陰功湯底