2018-02-05 47 瀏覽
揸車經過大角咀食街,見到有間主打日式串燒新店, 好有日本居酒屋feel ,咁啱又我哋又餓餓哋 一於入去開餐打開menu,見到好多唔同種類嘅嘢食, 例如有刺身 鍋物 燒物等等…係毫無頭緒食咩嘅情況之下 餐廳職員畀咗啲建議我哋 細心為我們推介餐廳嘅主打食物最後我們決定點算了 二人前set,有主打串燒 四款,我分別order 左墨丸燒、雞翼、豬頸肉、同燒雞肉串墨魚丸夠旦牙,雞翼同雞串燒得啱啱好,皮夠脆肉夠juicy,豬頸肉都焼得野味。整體嚟講餐廳嘅串燒做得非常出色 調味料唔會蓋過本身食材嘅鮮味 個set包埋shabu shabu同牛肉拉麵,有二種湯底選擇,分別有昆布及3.6牛奶湯底,我揀左3.6牛奶,正!配菜非常健康 以蔬菜為主咁多蔬菜加埋牛乳而成嘅湯底 非常好喝鮮甜 最後把牛肉及拉麵放進窩裏 翻滾後即可食用 另外點左凍豆腐,滑到溜嘅豆腐加麻醬感覺有啲似甜品,冰冰涼涼,低卡健康又美味

配菜非常健康 以蔬菜為主