2020-12-13 544 瀏覽
早排去咗葵廣行逛,周圍睇吓嘢,咁啱路過回味無窮呢間小食店,然後我就停下腳步,睇吓有咩好食,其實回味無窮呢間小食店,我已經幫襯過好多次,每次都係買蜜糖腸嚟食,因為抵食$6元有兩串,同埋仲有咖喱魚蛋都OK,但魚肉燒賣就麻麻地,碗仔特價飯我亦都冇買過嚟食,呢度同時亦都有冰鎮滷味小食供應,但有d奇怪,竟然有冰鎮煙鴨胸肉,而且所有滷味小食都係$20元有3串,個別滷味由$8~10元不等,我叫咗3串煙鴨胸,一叫就知出事,因為一直以嚟,煙鴨胸都必定係需要用油嚟煎香,令鴨皮嘅油浸出,同時鴨肉煎到有少少嘅燶邊,咁樣才會香口惹味,但今次真係完全瀨哂嘢,凍食嘅效果相當唔理想之餘,而且再加上甜醬及芥辣,前兩者嘅味道同煙鴨胸根本完全唔夾,但為咗唔想浪費,唯有夾硬食埋佢