餐廳: 永興冰室
資訊:

2019-04-30 655 瀏覽
我們一家人經常都會出太子聚會, 聚會之後我哋就會喺附近食嘢。 因為個仔你未做完功課, 要去圖書館借書, 所以我哋就揀咗一間路過嘅冰室坐低食嘢。通常一般嘅冰室都係要畀現金嘅同埋呢要要搭枱。 因為我哋一家人,坐咗個4位嘅,所以唔使搭枱。諗咗好耐都唔知道要叫啲乜嘢食, 最後見好耐冇食過德國咸豬手,所以叫咗個得個黑椒鹹豬手同埋沙律,再加一杯凍檸茶。我太太叫咗雞扒米線餐同埋一杯凍檸賓。 我個仔就叫咗個雞扒公仔麵 同埋杯阿華田。黑椒咸豬手沙律,有汁比較入味。其實應該係叫飯或者意粉比較好但係因為我就錯叫了沙律, 之後有啲肚餓就多叫抹茶蛋撻, 我都係第一次食抹茶蛋撻幾好味。雞扒米線常餐, 雞扒都入味,味道都ok。 加埋杯凍檸賓都係一個唔錯嘅選擇。至於呢個雞扒公仔麵餐 雞扒就好大件,但係我個仔就唔鍾意食,淨係鍾意食公仔麵同埋炒蛋同厚多士。 可能係分量太多食唔曬。 我買單係149蚊呢間就環境是新裝修但比較迫,同埋要畀現金。如果一個人其實唔介意搭枱,其實呢間都係一個選擇。 特別是用手寫單,不過我都睇唔明個單寫咗啲乜嘢。

抹茶蛋撻

黑椒咸豬手沙律