2018-07-23
朋友之前講起邊間咕嚕肉好食,我即刻諗起高高酒家嘅冰鎮咕嚕肉,所以就約個晚餐一齊食!今次係第三次黎高高酒家,之前都係人小,試吾得多野食,今次有成11個人,可以試多d喇!今次食左:脆皮炸豬手 - 豬手夠入味,吾夠5分鐘就清晒!避風塘賴尿蝦 - 折晒肉夠方便,辣椒同炸蒜夠香,賴尿蝦炒到啱啱好!冰川無骨咕咾肉 - 黎得呢度食飯基本上就係為左食呢味餸,20枱有19枱都有叫!真係內軟外硬黑椒薯仔牛柳粒 - 牛柳夠入味,送飯一流椒鹽鮮尤- 不過不失避風塘桶蠔 - 之前未試過咁食法,本人覺得其他煮法會好味d入味d!椒鹽九肚魚 - 炸漿吾厚,炸得啱啱好!涼瓜肉鬆煎蛋角 - 涼瓜吾苦,吾錯啫啫蝦乾時令菜 - 我夠胆講呢個餸都係必叫!花甲浸菜苗 - 花甲吾算好大隻,煮得啱啱好!薑蔥炆桶蠔 - 吾知係咪d蠔吾夠靚,我覺得一般豉油王炒麵 - 本身炒麵已經炒得好好味,再配合避風塘嘅炸蒜粒食真係一流!綜合來講,依間酒家夠地道,價錢合理抵食!每人都係$170!下次再試其他餸!
今次食左:
脆皮炸豬手 - 豬手夠入味,吾夠5分鐘就清晒!
黑椒薯仔牛柳粒 - 牛柳夠入味,送飯一流
椒鹽鮮尤- 不過不失
椒鹽九肚魚 - 炸漿吾厚,炸得啱啱好!
涼瓜肉鬆煎蛋角 - 涼瓜吾苦,吾錯
啫啫蝦乾時令菜 - 我夠胆講呢個餸都係必叫!
花甲浸菜苗 - 花甲吾算好大隻,煮得啱啱好!
薑蔥炆桶蠔 - 吾知係咪d蠔吾夠靚,我覺得一般