2019-02-25
突然天氣轉涼,超想打邊爐,所以今日同老公係油塘大本型行完街即興去打邊爐。因為時間尚早,所以不算太多人,餐廳位於3樓大食代入面,直入行到尾就見到啦。除左點單紙落單仲可以用QR Code 落單,環保又方便快捷,落完單仲可以去自助區拎食物,雪糕,飲品任飲。2小時任食日本料理+火鍋放題,價錢唔太貴,好低食,我地點了最新既海膽龍蝦湯底,湯底好鮮甜,龍蝦只有半邊,但好爽口彈牙,海膽沒有苦澀味,好甘甜。美國肥牛切得夠薄,一恰就食得。海鮮配料,我地點左墨魚滑、海蝦、蜆、東風螺,蜆處理得好好,沒有沙,而且冇臭味,好新鮮,墨魚滑,點了幾次,咬落有粒粒墨魚,彈牙柔滑。燒物有點失準刺身夠新鮮有甜蝦、虎蝦,八爪魚、冰山貝,特別甜蝦有鮮甜味,八爪魚,冰山貝爽口,一點都唔韌壽司,細細件,一口一件,紫菜仲係脆既
美國肥牛切得夠薄,一恰就食得。
燒物有點失準
刺身夠新鮮
壽司,細細件,一口一件,紫菜仲係脆既