2016-10-08
知韓國既Kiss the tiramisu 黎左香港開分店,第一時間搵埋老公去試下,我本身唔係好好甜品,因為食得多會覺得好甜好漏,但唯獨Tiramisu我就多多都食得落,因為加入咖啡既甜品,咖啡會平衡左太甜既味道,而且又充滿咖啡香味。 咁今次仲要入將Tiramisu味加入牛奶軟雪糕,凍冰冰咁,一入到就即刻order返杯,杯雪糕用高身香檳杯裝住,好Elegan,而且仲好大杯,一對情侶share就岩岩好,講返杯雪糕,係睇住店員即做,底層有cream cheese同餅碎,之後係上面吱滿牛奶軟雪糕,再淋上espresso同加上朱古力粉。完成! 牛奶軟雪糕好幼滑,加埋朱古力同espresso,好甘香同香濃,味道真係好似食緊Tiramisu蛋糕一樣,食左一半再將底下既cream cheese同餅碎撈勻,好creamy又有餅碎既口感,唔會覺得漏,好味到我要將最後一滴倒入口!好正!一定會再食,另外仲有士多啤梨味同香蕉味,下次可以再試!推介比鐘意食Tiramisu既朋友!