2024-03-02
凍冰冰除左打邊爐,仲要可以揀食煲仔飯!諗左好耐食邊間,因為九龍同港島都有選擇!朋友提議去港島,佢話一定要食嚐喜,不過6點去唔到西環,基本上係等2個鐘先食到,所以,我地決定去北角,6點半到,運氣好好,我地有位坐🥹🥹🥹 Lucky us!!言歸正傳,即刻叫左個滾豬肚胡椒雞湯,冰鎮咕嚕肉,2個煲仔飯,滑雞臘腸飯,另一個係鱔魚飯,最好加多個椒鹽豆腐😛豬肚胡椒雞湯不得了,暖笠笠,簡直係救命恩物之後上嘅係冰鎮咕嚕肉係我真係食過最好味嘅咕嚕肉!內脆外軟,真係人世間的美食🥹🥹🥹我食左半碟!個人推薦大家一定要食!之後就係主菜煲仔食飯!記得黎到要焗一焗,自己加豉油,咁先可以食到飯焦🥹🥹🥹真係好正呀!個人喜愛滑雞臘腸多過鱔魚多啲因為我真係好唔鍾愛咁多細骨😂😂😂但味道是不錯的!全晚失色之最就係呢個,唔夠脆,唔夠滑 大家食2舊就放低左筷子。除左呢個唔係太岩我地口味,其實所野都好好!
豬肚胡椒雞湯
不得了,暖笠笠,簡直係救命恩物
之後上嘅係冰鎮咕嚕肉
之後就係主菜煲仔食飯!
全晚失色之最
就係呢個,唔夠脆,唔夠滑 大家食2舊就放低左筷子。
除左呢個唔係太岩我地口味,其實所野都好好!