2023-12-20 253 瀏覽
天氣甘凍🥶🥶🥶,得13度就會好想食飯呀麵呀呢D澱粉質,先夠energy🔋,今日去左一間出名食雞煲嘅餐廳唔係食雞煲放題,而係食午餐。有飯食甘大件事點解冇人講嘅?一入去鋪頭環境好舒服,地方好寬敞,枱同枱之間唔會有壓迫嘅感覺。侍應叫我哋可以隨便揀位坐,見到是日餐牌有J個餐可以選擇。咁今次就揀咗時菜雜會炒河同埋蒜蓉汁鴛鴦扒飯📌蒜蓉汁鴛鴦扒飯($50)食得出雞扒🐔同豬扒🐷都係新鮮,冇乜用鬆肉粉去醃製,亦都冇乜味精,份量亦都好大,一個人食絕對夠飽到夜晚都唔使食,味道好食過好多地方📌時菜雜會炒河($50)而雜會炒河用料好足,有叉燒🐷、鮮魷🦑、肉片🐷、菜心🌱等等材料一路等嘢食嘅時候同埋食緊都會不斷聽到由廚房傳出嚟好有鑊氣🔥🔥🔥嘅味道,味道就不容置疑,好好味,有大排檔嘅風味📌凍檸茶 (+$3 x2)呢度嘅凍檸茶🧃,檸檬🍋係新鮮,茶底🍵亦都好香濃,唔似其他餐廳用冷榨檸檬汁。凍檸茶都係區內數一數二,暫時真係搵唔到第二間好飲過呢度好飲食完呢度大大碟都夠飽一日,晚餐都唔使食,性價比高🙆🏻。睇下下次有冇機會試下雞煲放題😂職員仲好細心,比錢時我跌左頸巾🤦🏻‍♀️,都即刻衝出泥幫我執返😂💸$106#至尊雲吞麵雞煲@su

📌蒜蓉汁鴛鴦扒飯($50)

📌時菜雜會炒河($50)

📌凍檸茶 (+$3 x2)

💸$106

#至尊雲吞麵雞煲