2018-04-01
幾年前,住在附近的大學同學推介我和交流生一起食,我們一試就愛上!可惜我甚少有機會來食,就算偶爾經過都好多人排隊。今日和外國朋友行完山。見大家肚餓,我一下子就想到這兒。今次輪到我推薦下香港地道小食。哈哈!店員對我的朋友都是好熱誠地說英語👍🏻很好! 這兒一如既往多人。舖內得幾個位,雖然堂食,但其實大家都是拿著瓷碗在店門外食。 雖然有發泡膠外賣,但大家都環保啲!多年後水準一樣好。我叫凍豆腐花其實溫度只是偏涼,算不上是冰凍。涼反而合我心意,食太凍都傷身。真心超滑。👍🏻就算我試另外三位朋友的熱豆腐花都一樣超滑!!(好食到我借機偷食每個人一口) 感覺熱豆腐花的黃豆味濃啲啲。而凍的質感則比較上有彈性。但兩者一樣都好滑好有黃豆香!絕對會繼續encore。另外聽好多客想買豆漿,但店員都說賣晒🤔 咁受歡迎,令我好有興趣下次試下。🤤
可惜我甚少有機會來食,就算偶爾經過都好多人排隊。
店員對我的朋友都是好熱誠地說英語👍🏻很好!
多年後水準一樣好。
真心超滑。👍🏻
但兩者一樣都好滑好有黃豆香!絕對會繼續encore。