凍熱食質素都無失望,必食香濃cheese tart~~~有一段時間冇食自助餐,最近返工又有好多不快,所以今晚收工之後就捉咗👦🏻大舊陪我去食餐勁嘅,黎個大快朵頤,將負面情緒食晒落肚!~~~有一段時間冇黎,呢間日式自助餐依然人氣不減當年,好彩我地有book到位,一到達就唔駛等可以直接入座。~~~佢哋部份食物係以order形式落單,其餘嗰啲就係擺喺出面比大家自己攞。出面嘅食物款式幾多元化,例如有炸春卷炸麥樂雞、燒八爪魚丸、沙律、毛豆、芝士撻同葡撻等等。推介大家試吓佢嘅芝士撻,真係有流心嘅效果,芝士味都幾出,香香甜甜咁。~~~而刺身方面我哋就食咗三文魚、吞拿魚 日本油甘魚、甜蝦、北海道帶子刺身 、赤貝、象拔蚌等等,刺身上嘅速度幾快,冇漏單嘅情況,而食落去都夠新鮮亦都夠冰凍。~~~另外我哋仲叫咗啲壽司,例如有京蔥三文魚腩壽司、柚子油甘魚腩壽司、黑松露吞拿魚醬油漬壽司、黑松露赤蝦壽司 ,仲有海膽手卷同龍蝦沙律手卷等等。雖然食自助餐唔應該食咁多飯,😂但係由於佢哋真係整得幾好食,所以我哋都忍唔住encore咗幾輪。~~~除咗冷盤、刺身同壽司之外,佢哋嘅熱食質素亦無失禮。我最中意嘅係雪花肥牛煲,牛肉🐮非
凍熱食質素都無失望,必食香濃cheese tart
~~~
除咗冷盤、刺身壽司之外,佢哋嘅熱食質素亦無失禮。我最中意嘅係雪花肥牛煲,牛肉🐮非常嫩滑,裏面仲有好多菜索曬牛汁,非常惹味。而御品鮑汁燴花膠亦很正,厚身嘅花膠非常彈牙,
無論係用鮑汁黎燴定係整成雞煲,都一樣好食,亦係回本之選。中意食貴野嘅話,仲有燕窩海鮮粥,食落非常暖胃,正好中和刺身嘅生冷。
~~~
除咗上述嘅嘢食之外,粒粒飽滿嘅豉椒炒蜆、牛油香氣濃濃嘅粟米同軟諗香甜嘅燒有機日本番薯,都係我地瘋狂再叫嘅食物😊