2023-03-02 32 瀏覽
令和場地夠哂闊落,非常有日本屋酒屋feel, 有個新既menu酒匠omakase, 五度菜有五款唔同sake去配搭!可以試多d平時少機會接觸到既sake,感覺夠精緻!純米大吟釀配前菜, 前菜非常精美!當中和牛他他好豐盈香氣感十足。帶鮮又香,安康魚肝綿綿細密,酒盗芝士係用醃製過海鮮等材類,加上芝士,大葉整體味道幾香濃,非常正既佐酒小食,再配sake甜甜清香,鮮味有層次,餘韻夠long last。大納川達摩兔純米吟釀配 刺身, 帆立貝,油甘魚等新鮮刺身,夠厚切又鮮味,再配帶有微微碳酸的清爽 sake, 感覺更帶出刺身鮮甜感。鍋島特別純米配揚物,炸物天婦羅鰻魚,秋葵,外皮粉漿夠薄,鰻魚肉肥美唔會被鰻魚汁搶風頭,而炸雞肉汁夠多又幾嫩滿,再帶有微量的碳酸口感解除過多炸物既油膩感。江戶開城 雄町 純米吟釀 配燒物煮物串燒,牛舌很有份量,爽脆夠油香感好肥美, 政治雞肉棒香口帶脆!五花腩肥瘦度剛好再配清酒風格以柔和帶點酸味為主調無濾過生原酒配甜品, 綠茶宇治金時配紅豆,唔會死甜帶清香感,帶有蘋果的華麗香氣酒,口感清澈,,十分容入口!

純米大吟釀配前菜, 前菜非常精美!

當中和牛他他好豐盈香氣感十足。帶鮮又香,安康魚肝綿綿細密,

大納川達摩兔純米吟釀配 刺身, 帆立貝,油甘魚等新鮮刺身

再帶有微量的碳酸口感解除過多炸物既油膩感。