2006-01-05
尋日同朋友去ifc 睇戲,搵勻成間ifc都決定唔到食咩好,結果就黎左呢度,貪佢就o係戲院隔離。兩個人share左一份set dinner同一個salad。set dinner個appetiser已經唔記得左係咩....淨係知有菠菜,味道淡淡的,唔係幾啱我胃口。湯要左牛肉雜菜湯,得好少好碎既牛肉,雜菜就ok多,有D微酸都幾醒胃。main dish係雞柳併煎鵝肝唔記得配咩sauce,鵝肝煎得幾香口,不過就得一小塊,唔多夠,雞柳就有兩塊,唔太油膩亦唔乾身,幾好。另外仲有個salad係煙三文魚牛油果雜菜沙律,煙三文魚有三塊,同平時食開o個D差唔多,冇mud特別,牛油果煮得好淋身,不過我本身就對牛油果麻麻地,所以都冇咩意見。個醋真係好酸,D菜點佢黎食又酸得滯,唔點又覺得佢又乾又淡,所以最後決定放棄。我好鍾意上餐茶o個個茶壺同茶杯,好靚~杯旁仲放左一片朱古力~環境好舒服,侍應都好有禮貌,而且亦唔算好貴,overall都滿意的!