2020-11-30 6141 瀏覽
卒之我等到女神約我食生日飯😝佢話想試吓呢間Cafe本身係諗住食Afternoon Tea但係我下晝真係行唔開,最後改咗晚餐😅女神話仲好,因為上open rice 睇Afternoon tea set 普通而我對於啲有品牌嘅餐廳永遠對食物都唔會抱太大期望因為我成日覺得係賣牌子only然後估唔到每一道菜都好好食😱唔講食物住佢個裝修外觀係好吸引可能我對Tiffany Blue呢個顏色都幾鍾意所以佢舖頭所有嘅顏色配搭都係以呢個為軸心佢啲杯,墊,枱,餐牌都係配搭過嚟然後啲侍應服務態度非常之親切講返第一上枱嘅嗰杯雞尾酒其實本身杯酒係有伏特加,然後侍應話可以唔加酒都得,我哋就將佢唔要酒首先佢個賣相已經贏晒然後個味道仲好好飲👍🏻只係我嫌佢太細杯😆跟住前菜嘅帶子配埋嗰個綠色汁簡直一流佢啲擺盤又靚主菜我哋share叫咗一個雞一個魚雞佢係有啲唔知乜嘢鑲咗喺入邊個味道係好夾同埋雞肉嫰滑魚又係好滑,滑到我以為自己食緊帶子係可惜嘅我哋影相影得太耐啲嘢食凍咗啲伴菜嘅沙律新鮮好食,薯條就比較一般係嗰個面頭嗰粉好食😋然後嘅甜品又係冇得頂三個甜品雖然個爆谷就有一兩粒比較林咗少少,不過整體係非常之驚訝仲有女神話十一月生日月
卒之我等到女神約我食生日飯😝
佢話想試吓呢間Cafe
本身係諗住食Afternoon Tea
但係我下晝真係行唔開,最後改咗晚餐😅
而我對於啲有品牌嘅餐廳永遠對食物都唔會抱太大期望
因為我成日覺得係賣牌子only
然後估唔到每一道菜都好好食😱
唔講食物住
佢個裝修外觀係好吸引
可能我對Tiffany Blue呢個顏色都幾鍾意
所以佢舖頭所有嘅顏色配搭都係以呢個為軸心
佢啲杯,墊,枱,餐牌都係配搭過嚟
然後啲侍應服務態度非常之親切
主菜我哋share
叫咗一個雞一個魚
雞佢係有啲唔知乜嘢鑲咗喺入邊
個味道係好夾同埋雞肉嫰滑
魚又係好滑,滑到我以為自己食緊帶子
係可惜嘅我哋影相影得太耐啲嘢食凍咗啲
伴菜嘅沙律新鮮好食,薯條就比較一般係嗰個面頭嗰粉好食😋
然後嘅甜品又係冇得頂
仲有女神話十一月生日月份有蛋糕送添