2019-12-12 25 瀏覽
雖然家住將軍澳區,但話說將軍澳中心裝修咗之後,我都冇去過。今日放工去左買啲野,順手喺附近食埋先返屋企。!!金田家!!柚子辛口拉麵 $98追加:溏心蛋+$14、黑豚肉叉燒+$33女朋友說:我本身唔鍾意食辣嘅拉麵(雖然我食得辣),但係見到呢個柚子味又想試吓。比我想像中好食,酸酸甜甜但係又有辣,一啖有齊晒。湯底好濃厚,而且好有蔥味,係會想飲晒佢!另外值得欣賞嘅係我本身鍾意食偏幼嘅拉麵,而且佢軟硬度適中,好食!黑豚拉麵$98追加:加麵+$12、黑豚肉叉燒+$33男朋友說:拉麵一上台當然係試下個湯底先啦,豚骨湯底好入味,同埋食唔出有落味精,好好飲,加上麵質岩岩好,真係每一啖麵係享受。但係麵嘅份量唔係好夠喉,加左麵,店員好貼心問我即刻上定係一陣先上,加埋麵飲曬湯,好滿足。小食:山葵蛋黃醬餃子 $38/4隻餃子外脆內多汁,本身有蛋黃醬嘅野食真係冇得輸,係一定會好食嘅。而且再加啲山葵(即係哇沙be),咁樣配搭真係好新奇又好食,值得一試。特飲:薑汁柚子梳打 $24特飲:草莓乳酸梳打 $24薑汁柚子梳打比我想像中好飲,一開頭我仲係咁說服我男朋友我要叫杯士多啤梨味,因為我驚薑汁柚子唔好飲我都仲可以有士多啤梨

!!金田家!!
柚子辛口拉麵 $98
追加:溏心蛋+$14、黑豚肉叉燒+$33

黑豚拉麵$98
追加:加麵+$12、黑豚肉叉燒+$33

小食:山葵蛋黃醬餃子 $38/4隻

特飲:薑汁柚子梳打 $24
特飲:草莓乳酸梳打 $24
薑汁柚子梳打比我想像中好飲,一開頭我仲係咁說服我男朋友我要叫杯士多啤梨味,因為我驚薑汁柚子唔好飲我都仲可以有士多啤梨飲。點知飲完之後,我自己chur晒杯薑汁柚子梳打,反而留返士多啤梨梳打比男朋友飲!haha
2019-12-09
  • 山葵蛋黃醬餃子