2022-09-02 13 瀏覽
Burger’s Friend Forever隨著啟德既發展,多咗住宅就自然會多食肆。今日特登去到嘉峰匯附近睇下揾唔揾到好野食。行到嘉峰匯住宅附近,見到一間裝修好特別既burger店,咁我地就試下佢。😎😎餐廳裝修行工業風格,水泥牆配上簡單既擺設,舒服得黎帶點型格。而呢到burger既選擇都有好多,黎幾次都未必試得晒呀。 經過一番努力,我地終於揀咗以下兩款。💕💕水牛城雞扒漢堡首先要讚下個包,香煎到金黃色,上枱既時候熱辣辣,脆口之餘仲帶微甜,整得好在心機。雞扒幾厚身,而且濕潤多汁,但雞皮依然脆口。加上蕃茄,生菜,紫洋蔥同埋酸辣既醬汁,口感豐富,味道平衡,十分出色。🥰🥰😋😋丹麥藍芝士漢堡有啲人聽到藍芝士就會避開,可能係怕咗伍浸味,但我就係鐘意佢濃郁既香味。而呢個漢堡亦冇令我失望,藍芝士好咸香,味道突出。牛肉亦非常新鮮,入口嫩滑而且肉汁香滑,完全冇比藍芝士蓋過本身既肉香。😍😍漢堡可以加錢轉到餐架架,可以選擇粗薯條或薯格或沙律。我地揀咗薯格,炸得好靚仔,脆到索索聲,好滿足。☺️☺️
Burger’s Friend Forever

水牛城雞扒漢堡