2023-10-03 51 瀏覽
今日嚟到大角咀見到利奧坊開咗間新嘅西餐廳 餐牌睇落幾吸引 價錢合理 先嚟個小食先~我哋叫咗Buffalo wings , 一上枱有驚喜 啲雞翼係啱啱炸起 熱辣辣 雞翼咬開多汁鮮嫩 好肥美 炸得啱啱好 雞翼辣度適中 出色!之後叫咗個香濃海鮮湯配蒜蓉包 海鮮新鮮 有大大隻帶子 肥美的蜆 大蝦 魷魚圈 海鮮湯夠香濃~配埋蕃茄同埋甜椒 幾清新我同朋友都鍾意食pasta 決定揀兩款意粉試吓 朋友揀咗半邊龍蝦意粉 我就揀咗傳統嘅香辣蒜片意粉 aglio e olio 先試個龍蝦意粉 半邊龍蝦好足料 連原隻龍蝦鉗都起埋肉 意粉嘅龍蝦汁非常之香濃 龍蝦肉好新鮮 食得出係新鮮龍蝦唔係雪藏嘢 意粉彈牙掛汁 好出色 忍唔住問吓呢度嘅員工點樣可以整到個汁咁香濃 原來呢度嘅龍蝦意粉 除咗會用龍蝦頭嘅膏之外,仲會用上大量蝦頭去製作 所以先可以咁鮮甜! 心思之作👍🏾之後試吓個傳統嘅香辣蒜片意粉 雖然簡單,但係要做得好食,一啲都唔容易 意粉夠彈牙 蒜味好香 比一般西餐廳高幾班總括嚟講 呢幾道菜都比我哋想像中做得好食 食得出呢度嘅廚師好有心機 重視食材quality 強烈推薦👍🏾

強烈推薦👍🏾