有日我係佐敦食左晚餐 心郁郁想食品 唔想咁快返屋企 見到在openrice綿綿冰都幾多lum利 於是我就去試下 一踏入門口 服務員就已經出黎招呼我地 入到去 佢為我地介紹間餐廳有咩好食 而且態度友善 使我留下唔錯既印象  今次我食左餐廳其中兩個招牌菜 一個叫做敦然鹽酥雞 一個叫做芒果千層 個敦然鹽酥雞夠哂香口 舊雞外脆內軟 肯定是因為炸雞時油溫足夠所致吧! 愛食雞肉製品的人一定要叫! 此外 芒果千層是由一層又一層的鮮芒果肉加奶油製成的 可能是芒果的酸味 令到奶油的肥膩感減少 整個食物味道唔錯! 成間餐廳服務同食物就唔錯啦 不過我看到一些一個少少的問題 就是餐廳的配位制度有點問題 我記得在廚房對出的一角有兩張餐桌有留座字樣 但是我在餐廳坐的數個小時都沒有那個''客人''到餐廳進食 這是我對餐廳一個小小的不滿 希望下次能夠改善以上情況

敦然鹽酥雞
芒果千層糕
題外話/補充資料: 個餐廳事頭著拖鞋做野 算點?
2013-07-29
$50 (宵夜)
敦然鹽酥雞