2024-10-02 237 瀏覽
前排我嘅中學舊同學約咗我哋班出嚟打邊爐,大家都喺度討論要約去邊度食晚餐,其中一個已經結婚嘅人妻女同學就提議去呢間【米走雞Live】,我哋睇個名幾得意,就訂咗位周末大家去嗰度聚會敘敘舊,吹吓水。 去到嗰度發現佢哋出名食雞煲,然後火鍋都唔差,最後大家都叫咗自己鍾意食嘅嘢。 我今次點咗佢哋嘅沙嗲湯,一上嚟就聞到沙嗲嘅飄香,然後濃濃嘅東南亞風味,非常有特色,可以話拿個襪煮都好食。 M5和牛餃係我其中一個食咗仲一直食,根本停唔落嚟嘅一道菜,和牛餡非常飽滿,然後和牛獨有嘅油脂香味喺咬開餃子嘅時候涌咗出嚟,非常好食。 仲有白鱔片,配住沙嗲湯煮非常入味,口感綿密細膩,一啲都唔會腥,鮮香無比。 冇諗到萵筍配沙嗲湯嘅味道都可以咁好食,萵筍有住沙嗲嘅蔬菜清爽口味,然後沙嗲湯再嚟提吓味,簡直絕配! 我哋班老同學食得真係爽,以後一定仲會約嚟呢度,吹水食晚餐!