2020-03-29
馳名隱世小店,終於有機會試啦。玥屋每逢星期一會開放個個星期既booking比大家,book左下午去食,舖頭裏面得8個位,真係一位難求,所以只有一個小時時間食野,其實幾趕下,不過師傅整壽司速度好快,上菜時間唔洗等好耐。下午menu有魚生飯同壽司餐,難得book到黎食,揀左散叫。本來想叫燒物,不過只係夜晚時段提供,想試宮崎腸同芝麻雞翼,唯有下次再試啦。蟹子沙律 - 唔太大兜,一人分量,我覺得依個沙律點整都好味既😂三文魚腩 - 朋友話好食,油脂豐富👍🏻蟹籽 - 爽脆又多👍🏻芝麻八爪魚🐙 - 大粒得黎份量多芥辣八爪魚🐙 - 唔辣但普通黃金魷魚 - 本身勁鐘意食,魷魚勁爽👍🏻👍🏻👍🏻(encore)玻璃蝦 - 保持水準,爽口 不過唔大隻北寄貝 - 新鮮爽口👍🏻鰻魚 - 唔係肥美,不過好味,唔腥 (encore 左)👍🏻👍🏻玥屋蛋 - 反而依個普通 唔太厚身 少甜象拔蚌 - 唔腥 新鮮好爽脆👍🏻甜蝦 - 算大隻 唔腥 食落新鮮 口感唔會一pat野👍🏻赤貝 - 唔係出面個啲橙紅色赤貝,依度赤貝係白色既,十分爽脆,好新鮮👍🏻👍🏻白玉豚 - 依個好好味,出面食唔到,口感結實,油香十足,入口有即溶既感覺,
三文魚腩 - 朋友話好食,油脂豐富👍🏻
蟹籽 - 爽脆又多👍🏻
芝麻八爪魚🐙 - 大粒得黎份量多
芥辣八爪魚🐙 - 唔辣但普通
玻璃蝦 - 保持水準,爽口 不過唔大隻
北寄貝 - 新鮮爽口👍🏻
玥屋蛋 - 反而依個普通 唔太厚身 少甜
象拔蚌 - 唔腥 新鮮好爽脆👍🏻
甜蝦 - 算大隻 唔腥 食落新鮮 口感唔會一pat野👍🏻
白玉豚 - 依個好好味,出面食唔到,口感結實,油香十足,入口有即溶既感覺,有啲似中tuna (encore)👍🏻👍🏻👍🏻
油金魚 - 本身唔食,難得黎到就試下,唔識比較,因為無咩食過😂
三文魚籽-大大粒,粒粒爆珠,分量多又唔腥,最重要係每粒咬開都有酒香味,出面未食過👍🏻👍🏻
海膽 - 我至愛 份量多,唔腥得黎,入口即溶仲有份甜味,勁好食 (encore)👍🏻👍🏻👍🏻
汁燒帶子 - 紫菜包著粒燒左既帶子,帶子甜美大粒,啖啖肉,入口暖暖地 好味👍🏻👍🏻
燒三文魚奇脆卷 - 好味 卷物裏面包左啲脆脆地沙律禁既野,舖著燒左既三文魚,一份6件,大舊又抵食👍🏻
埋單$600幾蚊,覺得好抵👍🏻👍🏻👍🏻會再encore既小店😋😋😋