2022-11-28 105 瀏覽
今日同朋友遊車河,沿途留意到這條梭椏道兩旁有些餐廳幾靚,亦容易泊車,就揀間有齊室內外座位既餐廳先,因為方便朋友外之呼吸。🌊入到去映入眼簾的,就是很多特色璧畫,而燈飾亦很精緻,地方不大但氣氛輕鬆悠閒,若點餐不是要自己去樓面落單,這就更perfect。🍝至於點選的蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉,肉質非常鮮甜,醬料亦很惹味。🍳而朋友點的黑松露egg benedict全日早餐則色香味俱全,尤其蛋黃醬濃郁,薯條亦非常香脆。🍹兩杯飲品BEAUTY and PEPPERMINT則色澤鮮明,配襯打卡更添優雅,而且味道獨特,一飲難忘。🧇最後當然要試埋甜品,作完美句號,我們點了款邪惡的棉花糖山配朱古力oreo及意大利雪糕, 入口即溶的感覺很滿足呢❤️#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #are u labeler #何文田 #西式 #areulabelerbychocozero