2013-10-19 1250 瀏覽
PizzaZaZa ,  係大坑都頗有名氣, 今日精點介紹入秋之選:鮮拆大閘蟹粉配手造扁麵.是日happy friday ,相公大人約了朋友,咁我又自己約朋友啦!友人都是識食之人,他提議到大坑,初時找了另外幾間,但最後都選PizzaZaZa,原因有兩個1)食過幾次,有品質保證,(2)識人係度做,不用等位嘛!8:30到達,果然位子已在等我們!坐下,隨即和相熟的店員打個招呼,menu也懶睇,就請她介紹吧!她幫我們點了Sauteed Clams(忘了拍照),Porchini Pizza ,Linguine Crab Paste.Porchini Pizza ,脆麥餅底,有牛肝菌,很濃郁的味道!今日精點:Linguine Crab Paste $368這時季節限定,menu上沒有的,我和友人都是大閘蟹迷,當然不會錯過!$368一客意粉確不便宜,但絕對沒有要我們失望!很多的蟹粉,加上蟹肉和蟹粉的油,嘩!簡直就是完美!蟹粉的香味在味蕾上爆發,我倆覺得同食鮮大閘蟹無異,還省卻了動手拆的工夫!手造意粉也很出息!強烈建議留起餐前的麵包,用來完成碟上的蟹粉!點滴不浪費嘛!

1)食過幾次,有品質保證,(2)識人係度做,不用等位嘛!

Porcini Pizza

今日精點:Linguine Crab Paste $368
鮮拆大閘蟹粉配手造扁麵
強烈建議留起餐前的麵包,用來完成碟上的蟹粉!點滴不浪費嘛!
2013-10-11
鮮拆大閘蟹粉配手造扁麵