2019-04-17 518 瀏覽
話說有日去深水埗搵食,食飽之後路經呢間舖,$188包你成7種海鮮,雙眼立即發光,另配8種配料,另有豬牛,雜菜菇盆,平到咁,好就約朋友吹下水試一下。先講冷氣,真心越食越熱,點解做打邊爐生意呢啲錢都慳,舖外仲涼啲,佢地話剛開舖,心諗依家80年代咩,依家啲冷氣開10分鐘乜都涼,初時真係想走人,但附近想食都冇位,就比個機會佢。。。部冷氣,結果2個人食我叫咗4支大啤酒,1杯大檸梳打。我地叫咗個雞煲+98,冇雞味,雞係滑嘅,但個醬汁係幾咸下,越食越咸,其實我地係叫麻辣,中辣多麻,食得唔爽。海鮮蟹,鮮甜蝦,爽口彈牙,但其中有兩隻普通帶子,差,鞋口,完全冇甜味,怪怪的,我lur咗出口蚌,一般,都係冇甜味蟶子,非常一般般蠔,可以,有4隻,但有2隻係中間位好似界開咗咁,咁就係失敗位,淥蠔會因為咁而流失蠔味,而且會有鞋口感覺*貝類海鮮全部唔得,應該處理不太好*牛,沒食豬,還可以配料中規中矩,沒有出色位,最差係嚮鈴,應改名叫淋鈴。全晚最精采 ——— 菜拼盆,好新鮮我本來冇打算寫食評,但我腸胃咁好,我第二日痾咗3次。。。我懷疑貝類唔新鮮所致我唔比負評,係真心比面裡面服待我地個姐姐,好有禮貌,好有心,又成日幫我地

海鮮
蟹,鮮甜
蝦,爽口彈牙,但其中有兩隻普通
帶子,差,鞋口,完全冇甜味,怪怪的,我lur咗出口
蚌,一般,都係冇甜味
蟶子,非常一般般
*貝類海鮮全部唔得,應該處理不太好*

牛,沒食
豬,還可以

配料中規中矩,沒有出色位,最差係嚮鈴,應改名叫淋鈴。

全晚最精采 ——— 菜拼盆,好新鮮

我唔比負評,係真心比面裡面服待我地個姐姐,好有禮貌,好有心,又成日幫我地換碟,如果唔係食物同個溫度咁,我真係會因為個姐姐服務而再幫襯,無奈。。。
希望之後佢地做得更好。