2014-06-01
呢幾日係st pauls渡假, canteen D野食又難食到死, 偷走出去食又唔可以遠, 驚醫生突然黎巡房st pauls樓下食肆好少, 得豐竹茶餐廳, 大快活, M記... 快餐我一向唔多食, 咁check in果日見到有檔魚蛋粉, 咁近近地咪去食, 入到去環境衛生都非常一般, 燈光暗暗咁, 裝修好舊, 廚房個地下坑污渠上面好多食物渣滓比人感覺都好污糟下, 當時得我一個堂食, 我叫左碗蛋河, 等緊既時侯眼尾突然有生物快速經過, 係一隻大型黑色強哥, 話口未完個瘦瘦既阿叔已經一腳踩死左, 仲要"線"住咁踢走去後門, 我最怕小強, 呢一幕已經睇到我眼都突, 即刻望下周圍有冇其他強哥, 都未夠10秒, 個阿叔又係放外賣紙皮果個'駁'位到踩1左一腳(我睇唔到佢踩中D乜..但應該痴實左係佢鞋底), 之後佢利用個"駁"刮返果條屍出黎... 成個過程真係令我好反胃之後講返碗蛋河, 河粉唔碎唔會好林幾好, 魚片夠爽口都唔錯, 但魚蛋就差D喇, 好似空氣丸咁咬落去冇咬口, 而且好似有腥味, 不過19蚊真係好抵, 食左半碗我就走左喇, 最後要去M記買個魚柳包..
題外話/補充資料:
真心希望老闆搞下個場, 唔好做壞自己招牌, touch wood今日冇肚痾
不過訓醫院抵抗力已經唔多好, 食野都係小心好