2017-09-17
我上星期二黃昏同朋友去咗筲箕灣天悦廣場買嘢。買買下都肚餓啦,就openrice下附近有咩食。見到阿翁廚房新開嘅分店咪去試下! (之前聽朋友講過九龍阿翁廚房啲嘢食好味,同埋係區內都出名) !! 今次我有機會試下我跟著google map 行去,唔係好難去,不過由地鐵站去就要5-10 分鐘,唔係好難,只係要搵少少路,佢係近天悦個邊! 我同我朋友一心諗住去食上海嘢,點知見到個雞煲餐牌,真係忍唔住所以我同佢決定打開個胃食番個雞煲(半隻)試下😂雞煲真係足料有埋金菇!個雞煲唔係話好辣,不過好香同帶點麻辣仲有隻雞好入味,值得一試住東區嘅朋友想食雞煲唔洗去好遠啦我加咗南瓜、玉子豆腐同薯粉, 吸味一流我嚟到食上海菜點可以唔叫小籠包!!!!佢啲小籠包真係好多汁,堅好味!!仲好抵食都開咗個胃, 我就叫埋其他嘢食!我見到自家包鍋貼,幾新鮮,所以叫咗個試下!唔好講笑,真係好食,有好多汁,塊皮真係滑,出面好難食到酸辣湯同奶油津白都唔差,幾好味豆漿好濃豆味間餐廳啲食物好好味,回頭率好高!我會再去真係要去食,加上服務一流,好熱情,有禮CP 值好高住東區嘅朋友一定要試,係一間不可不試嘅餐廳
今次我有機會試下
酸辣湯同奶油津白都唔差,幾好味豆漿好濃豆味
住東區嘅朋友一定要試,係一間不可不試嘅餐廳