2019-11-20
尖沙咀想搵間坐得舒服既地方 同屋企人食中菜就諗起 樂天經典。地方光猛闊落又近地鐵站。 侍應們都好友善 叫菜嘅時候都有畀到意見。打開菜單見到好多經典菜色,亦都當然有好多新加坡菜。例如:胡椒蟹 ,老鼠粉蒜香紅海蜇頭 $78海蜇頭夠爽 加埋青瓜好清爽 亦都 醃得好入味 作為餐前小食 唔錯香酥南乳五花肉 $88見到餐牌就已經即係mark 定先 ,因為之前 食過南乳製嘅肉類,知道原來係好夾。 果然係好香 , 內脆外軟。白胡椒豬肚湯 $178胡椒豬肚湯呢啲咁多功夫既菜色梗係要出去飲, 胡椒味好夠但係又唔會搶曬個湯底味。豬肚亦都唔蘇, 好足料,4個人起碼飲到兩碗有多。薑蔥爆生魚片 $177冇骨既肉就哂啱我食,啖啖肉 。薑蔥爆好惹味 , 魚肉亦都唔會鞋。蒜香鐵板豆腐 $162同老人家一齊食飯就叫啲佢哋都啱食嘅餸。豆腐感覺係自家製,玉子豆腐既感覺。 豆腐菜式一向都比較清淡 ,但加埋鐵版蒜香 又係新食法。金銀蛋浸時蔬$132時蔬夠新鮮 無渣 同埋好大碟。如果四人可能叫個小既都夠。揚州炒飯$88因為有屋企人想食飯但係又想試下個喇沙 所以就叫咗個細嘅 ,都炒得好乾身呀。喇沙滑雞雞米線 $75比起個飯我更加推薦
地方光猛闊落又近地鐵站。
侍應們都好友善 叫菜嘅時候都有畀到意見。
蒜香紅海蜇頭 $78
香酥南乳五花肉 $88
白胡椒豬肚湯 $178
薑蔥爆生魚片 $177
蒜香鐵板豆腐 $162
金銀蛋浸時蔬$132
時蔬夠新鮮 無渣 同埋好大碟。如果四人可能叫個小既都夠。
揚州炒飯$88
喇沙滑雞雞米線 $75
比起個飯我更加推薦呢個喇沙滑雞米線, 可能因為係新加坡菜館,喇沙做得好出色 ,椰香味,小辣 湯底夠濃有少少鮮味。
總括來講 做到水準 又坐得舒服 服務又好 👍👍