2022-09-23 115 瀏覽
西式嘢都食得多所以今日放工就決定去試吓附近嘅中餐 行到半路見到嗰間好有懷舊風味嘅酒樓就入咗去個餐牌好多選擇諗咗好耐先揀咗五味菜 就係薯角一口牛 叉燒 燒汁炆頭腩 香芒大蝦球 最尾再加個海皇羹第一個嚟嘅就係一口牛真係好有鑊氣 估唔到酒樓都做到街邊大排檔嘅水準 啲一口牛亦都完全唔韌 十分唔錯跟住個叉燒嚟到肥瘦分明 個蜜汁亦都調校得好好唔會話超甜得浸甜味10分惹味個燒汁炆頭腩用瓦煲上 嚟到嗰陣咋咋聲10分香 啲頭腩外脆內軟完全唔腥 好食到搞唔掂呀個香芒大蝦球完全無欺場 勁大粒 配香芒又好清新 好好嘅配搭食到咁上下就嚟咗個龍蝦湯海皇羹 勁足料好多龍蝦肉又香濃呢餐真係完全顛覆咗我對酒樓嘅一貫睇法 下次真係要帶埋屋企人嚟一齊再食
個香芒大蝦球完全無欺場 勁大粒 配香芒又好清新 好好嘅配搭
食到咁上下就嚟咗個龍蝦湯海皇羹 勁足料好多龍蝦肉又香濃