2021-09-15
🇹🇭高質抵食泰式燒烤🇹🇭據聞九龍城泰國嘢是但一間都會好味,經過[泰式燒烤]里里外外都好多人,一試果然高質又抵食!怪唔得咁多人幫襯😚♥️1️⃣泰式燒牛肉 🥩 $128👍🏻人嗌我嗌絕不輸蝕,🥸燒到半生熟嘅牛肉份量頗多,不韌不榎,鮮嫩得來食落係啖啖肉香和肉汁✨😍再沾上一旁酸酸的泰式酸辣汁~😚滿滿肉感之餘醬汁味道又清爽!滿足!好食喔!🤩📣📣📣2️⃣ 炒蜆配泰式薄餅 🥘$119👍🏻黃咖喱好好食!!味道少少偏甜但完全忍不住一啖接一啖!~最出色係食到尾聲都不會因重覆的甜味而覺得油膩口👄就算咩都配料都無就單單咖喱本身我覺得都可以食哂成兜🥳😈再配上熱辣辣又酥脆嘅泰式薄餅完全係畫龍點睛🌟!堪稱一絕~🤤就算係咖喱入邊浸耐咗薄餅入口都一樣超重酥皮同牛油香味!好好食啊~👅👅👅👍🏻蜆肉就好多隻,全部大隻無沙~!放心!好味!3️⃣冬蔭田雞湯 🍲$98👌🏻第一次見田雞同冬陰功湯嘅組合😏好奇心爆棚嘅我一定要試!田雞肉細細塊,食落幾嫩滑帶少少冬陰功湯嘅甜酸辣味~!份量都幾多,不伏可一試喔~😛👍🏻冬陰功湯先甜後酸再嘗到一唔小心咬到辣椒嘅辣🤣🤣好飲就係基本啦😜🥳4️⃣凈米線 🍜$20私心嗌黎For ❣️咖哩撈米線➕❣️冬蔭湯米線🍜🤪仲俾店員話識食
1️⃣泰式燒牛肉 🥩 $128
2️⃣ 炒蜆配泰式薄餅 🥘$119
👍🏻蜆肉就好多隻,全部大隻無沙~!放心!好味!
3️⃣冬蔭田雞湯 🍲$98
4️⃣凈米線 🍜$20
私心嗌黎For ❣️咖哩撈米線➕❣️冬蔭湯米線🍜🤪
仲俾店員話識食🤣笑死😆
📝推薦,高質又樣樣美味,好食喔🥰🧡
雖然小店坐得有啲窄,用餐限時90分鐘,不可加單🍴
但好味野食大份價格又幾平🤎餐牌比起平日嘅泰國餐廳更多選擇😚人均都係百幾好抵食喔~🥸👅(6.5/10)