2025-01-12
📍阿木台灣麵之前係附近已經見到好多人排隊,秉承住咁多人排隊應該唔太差嘅道理,終於有時間去試吓嚟到食台灣野,牛腩麵完全係精粹,所以就叫左個 #紅燒牛肉牛筋麵 、#滷牛腱 同埋 #芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 #滷牛腱 $62滷牛腱肉質筋道,經過長時間嘅慢煮,肉質變得特別軟嫩,輕輕一咬就可以分開,而滷水配方精心調配,滷出嚟嘅味道既濃郁又唔油膩,真係令人忍唔住係咁食#紅燒牛肉牛筋麵 $79牛腩肉質厚實,擁有豐富嘅脂肪和筋膜,令到個口感特別滑嫩,經過長時間嘅燉煮,牛腩吸收咗紅燒醬汁嘅味道,變得香濃入味,肉質柔軟,咬下去唔會好韌,而牛筋煲到好冧,入口即溶,佢地個手工麵仲好彈牙,又有得簡麵嘅口味,好似我呢啲鐘意食冧麵嘅又都有簡#芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $20呢款飲品真係將茶文化同創意完美結合,飲落去既清新又香濃,將奶蓋輕輕攪撈落茶度,令茶湯同奶蓋融合,飲落去既有茶嘅清香,又有芝士嘅濃郁,真係好味到爆
📍阿木台灣麵
#滷牛腱 $62