2022-04-03 1458 瀏覽
太耐冇出過去食嘢,今日心血來潮想食打冷,諗住去慈雲山三記,點知原來三月開始到而家都已經無害,所以我哋試咗隔離嗰間越南阿肥美食☺️聽講住慈雲山附近都知道呢間🤗🍴牛油雞翼🍴蒜蓉牛油味都好香,就算係外賣,拎到返去都係脆嘅,只係肉唔算太入味,建議肉同皮要一齊食😂🍴 咖喱牛腩、蒜蓉包🍴咖喱汁比較稀,底嘅薯仔仲係白色🥲但牛腩同牛筋數量超級多!!而且牛筋腩稔👍🏻而且配上蒜蓉包,蒜蓉包好香,仲係脆嘅,好食👏🏻🍴越南春卷🍴唔似普通嘅越南米紙卷,比較似港式茶樓嘅春卷,但入面內餡都係肉,唔似普通有蘿蔔,粉絲,而且附上生菜,唔錯嘅選擇😁🍴椒絲腐乳通菜🍴腐乳好足夠,而且鑊氣十足,份量亦對得起個價錢,性價比高🤓🍴香茅豬扒🍴比較鞋🥲但個味係夠,蔥油好香,只係可能拎外賣返到去,凍咗,肉比較硬😵排長龍嘅一間小店,不能奢望佢有好好嘅服務態度😂不過係值得食嘅👍🏻

🍴牛油雞翼🍴

🍴 咖喱牛腩、蒜蓉包🍴

🍴越南春卷🍴

🍴椒絲腐乳通菜🍴
腐乳好足夠,而且鑊氣十足,份量亦對得起個價錢,性價比高🤓

🍴香茅豬扒🍴