2024-10-23 182 瀏覽
. #哈比四圍食 #灣仔 #灣仔美食 #灣仔甜品 曾經喺糖水界好紅好出名嘅聰嫂而家喺灣仔重出江湖了,以前放學成日同幾個同學仔去學校附近嗰間食返碗龍眼冰再去補習,今日同朋友喺附近食完飯經過見到,忍唔住要懷念一吓,見都有唔少遊客排隊,但等候時間都唔會好耐,大約10分鐘左右就有位了😎榴槤水晶珠唔洗介紹,好多人都知呢碗同龍眼冰一樣係必點之一,榴槤控一定唔會放過,勁大嚿榴槤喺面頭,而家榴槤味勁香勁香,水晶珠樣貌似西米,但佢就係爽口的🥐 麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫牛角窩夫翻熱後,香噴噴咁上枱,外酥內軟好香牛油味,上面嘅抹茶雪糕半溶狀態咁一齊食,完全係冰火嘅感覺,仲有旁邊嘅麻糬好軟熟仲有少少香甜☕ 咖啡雪糕仙草黑糖珍珠一碗口感非常豐富嘅甜品、有兩球咖啡味雪糕、滿滿嘅仙草、十分彈牙嘅黑糖珍珠,成個味道有少少係latte加咖啡果凍咁,好好食啊呢個➡️ 聰。C Dessert (灣仔)灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖
#哈比四圍食 #灣仔 #灣仔美食 #灣仔甜品
😎榴槤水晶珠
🥐 麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫
☕ 咖啡雪糕仙草黑糖珍珠

➡️ 聰。C Dessert (灣仔)
灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖
  • 榴槤水晶珠