餐廳: 富臨酒家 (燒鵝大王)
資訊:

餐廳: 富臨酒家 (燒鵝大王)
資訊:

2024-09-12 289 瀏覽
今日同屋企人黎食嘢,因為我地好鍾意食大閘蟹,見到富臨新推出左個大閘蟹放題,任飲任食兩個鐘,即刻過黎試下❤️❤️呢個放題都好多野食,星期一至四價錢係💰498一位,大閘蟹有三個口味,分別係清蒸、花雕蒸同埋油鹽焗,要20分鐘先整好,等待期間叫左其他野食,估唔到都咁多野食😎我地叫左1️⃣金湯小米燴燕窩小米加左高湯燴得好好味,有濃濃米香,味道鮮美、裡面仲有好多魚肚粒,幾好食😌2️⃣蟹粉扒豆苗估唔到呢個都可以任食,出面叫都要百幾一碟,淋左好多鮮拆蟹粉,調味唔重,豆苗鮮甜幼嫩👍3️⃣蠔皇原隻鮑魚鮑魚係酒樓一貫質素,全部都新鮮整,鮑魚唔係好細隻個D,食落彈牙4️⃣回味欖角骨呢個小菜都好好食,之前未試過,D骨啖啖肉,加埋欖角同埋少少蜜糖味,好味道,送飯一流5️⃣金陵片皮鴨估唔到任食項目仲有片皮鴨,有青瓜、京蔥同埋甜面醬,連埋軟熟餅皮,好食到叫左兩碟6️⃣大閘蟹等左一陣,大閘蟹終於蒸好同焗好,三款味道都唔錯,同埋大閘蟹質素好好,全部都爆膏,蟹肉又鮮甜,鍾意食一定要黎試。我都係第一次試油鹽焗,平時奄仔蟹就試過鹽焗,大閘蟹油鹽焗都幾好味❤️❤️❤️另外我地仲叫左臘味飯、蝦球伊麵等,甜品試左紅棗糕、芒果布甸同埋薑茶,全部都好出色,特別係芒果布甸

我地叫左
1️⃣金湯小米燴燕窩

2️⃣蟹粉扒豆苗

3️⃣蠔皇原隻鮑魚

4️⃣回味欖角骨

5️⃣金陵片皮鴨

6️⃣大閘蟹

另外我地仲叫左臘味飯、蝦球伊麵等,甜品試左紅棗糕、芒果布甸同埋薑茶,全部都好出色,特別係芒果布甸超多芒果肉,好正👍

整體黎講,富臨今次大閘蟹放題真係好抵食,大閘蟹質素好好,鍾意食一定要試😎

消費價錢:2人💰1095.6,人均💰547.8

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:富臨酒家
餐廳地址:鯉魚門祟信街8號鯉灣天下地下5-6號舖及1樓8號舖

#富臨 #大閘蟹 #大閘蟹放題 #大閘蟹任食 #片皮鴨 #鮑魚