2018-09-21
今日收工心情不太好 於是約左朋友過黎starry night 食下野傾下計 好鍾意呢度環景同人 暗暗地ge燈光 仲有特色燈罩 冇黎一排出左新menu 2人餐都幾吸引我 所以叫左個威靈頓牛柳2人餐食頭盤日本磯燒鮑魚煮到好入味 而且唔um 一吸就開 加上沙律菜 味道岩岩好輕煎鵝肝鵝肝輕輕煎完 煎到外皮酥脆 內裡岩岩熟 好嫩滑 個size岩岩好 唔會多到好溜 又唔會少到唔夠喉餐湯周打蜆湯十分足料 每一啖都有蜆肉 湯好creamy 好rich 主菜黑松露燴飯一上枱就聞到陣陣黑松露香氣 二話不說即刻開動 飯面鋪左d Parmesan cheese 食之前將佢同飯撈勻 飯ge濃杰度就會岩岩好 飯有大量大大粒ge野菌 飯又好有咬口 口感十足 調味亦剛好 芝士咸香同黑松露非常配合主角黎啦傳統威靈頓牛柳呢道菜好少地方有得食 因為好考功夫將牛柳煎到5成熟封住肉質 包上 Parma ham 在淋上由鵝肝同香草特製醬汁 最後用酥皮包住 先拎去焗 好靚ge 5成熟 牛柳嫩而juicy 外面係酥皮內邊係嫩牛 口感一流最後散叫左 玫瑰花菜同earl grey 超滿足臨走發現有牛扒放題 大家不妨打電話黎試試
好鍾意呢度環景同人 暗暗地ge燈光 仲有特色燈罩
冇黎一排出左新menu 2人餐