2020-12-26
突然間好想食牛肉飯,所以就去咗すき家💛呢間餐廳多好多嘢食,樣樣都好吸引,所以都揀咗一陣😂最後叫外賣揀咗三式芝士牛丼同一杯宇治牛奶抹茶✨🎈 三式芝士牛丼🧀🐮🍚($38 m size)聽到個名就知呢個牛丼好吸引啦,因為一睇張相就見到個飯上面鋪滿晒三式芝士🧀 啲飯撈埋溶化咗芝士一齊食真係好好味,好想再去食多次(。・ω・。) 呢個牛丼仲好豐富,有好多牛肉係入面架,又唔會好細塊!而且,佢啲洋蔥煮到好淋,而且仲好入味添!(試過有啲舖頭嘅牛肉飯得三、四塊,真係覺得好無奈ಠ_ಠ)但呢個唔同,好豐富,所以食完感覺好飽😆🎈 宇治牛奶抹茶🥛🍵($25)成日都覺得係香港沖既綠茶飲品都唔會太好飲,但係唔知點解就好想試下すき家既「宇治牛奶抹茶」。攞上手睇吓杯飲品個陣,見到佢都算沖得幾靚!而且,好明顯見到入面仲有綠茶粉🍵飲完等一啖之後就覺得すき家又沖得幾好飲🤤淡淡既牛奶味又帶出香濃既濃茶味,真係唔錯,下次會再買✨All in all, 牛肉飯足料之餘,仲好好味!而且,如果比較細食或者想食多啲,呢間店舖可以滿足到你,因為佢一般有4個size揀💛當然唔同size有唔同價錢~ 都可以試吓佢既飲品,真係唔錯👍🏻
🎈 三式芝士牛丼🧀🐮🍚($38 m size)
🎈 宇治牛奶抹茶🥛🍵($25)