2023-12-28
豆腐巴克碩門真係愈黎愈多野食,仲要係小店,一定要撐,但當然唔會盲撐,食物水準都好重要,今日就推介依間雖然唔起眼,但食物好有質素既小店(豆腐巴克)就咁聽個名,都知佢係主打豆類製品,但原來除左豆類製品出色,仲有其他小食都好特色,等我介紹下先一口炸燒賣:我成日都話愈簡單愈考功夫,一粒炸燒賣最重要外脆內軟,火喉好重要,仲要有佢地自家製蜜糖芥末醬,成個感覺味道錦上添花。招牌韮菜炸雲吞:佢地既炸韮菜雲吞,好足料,粒粒爆餡。酥炸雞軟骨炸醬撈麵:撈麵永遠係我最愛,佢地既炸醬麵一樣係自家調製,唔會好似出面咁重味精,唔太咸,再配埋佢地既酥炸雞軟骨,夾住撈麵食,超級好食。鮮芋泥豆乳:佢地既豆乳真係每日自家製,好香豆味,好濃豆香,飲落仲有芋泥香。招牌芋圓一號:有黑糖/豆腐花/仙草/花奶/芋圓,佢地既豆腐花好滑,黑糖水好香好濃,芋圓好煙韌,食完真係大滿足。Ps:依d優質小店一定要多多支持,一定要分享。#豆腐#豆漿#碩門#小店#沙田#Eatgodfoodie #eatfoodie#美食
招牌韮菜炸雲吞:佢地既炸韮菜雲吞,好足料,粒粒爆餡。
Ps:依d優質小店一定要多多支持,一定要分享。