2021-09-06
🍽 花華𝐻𝑎𝑛𝑎▫️都有一排無去馬鞍山,估唔到變咗咁多,無以前咁沙漠仲揾到間意粉做得超有水準嘅𝚌𝚊𝚏𝚎!❤️當日張單收少咗我地𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎嘅錢所以回頭俾返🤣老闆好好多謝返我地仲請我地食杏仁脆餅🤤雖然𝚌𝚊𝚏𝚎偏貴,但食物好有水準😋▫️▪️傳統意式𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎手工意粉($𝟿𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿.𝟻/𝟷𝟶)▪️本地活蜆及大尾魷配蕃茄辣醬手工意粉 ($𝟷𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)今次呢個手工意粉係闊條麵,口感同蛋香都係一流,不過個蕃茄辣醬對我嚟講真係幾辣😳似係再辣啲嘅𝚃𝚊𝚋𝚊𝚜𝚌𝚘!我有少少條脷麻咗😂蜆同大尾魷嘅份量好豐富,味道亦都好鮮甜,鐘意海鮮同辣的話呢個一定啱你~▪️招牌鬆餅($𝟼𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿.𝟻/𝟷𝟶)食完意粉食個甜點~呢個鬆餅入面有無花果乾,但唔會太甜,焗到外脆內軟,好香口好好味,醬有𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎同𝚓𝚊𝚖,兩個都好夾👍🏻平時唔係特別好𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎,但呢個𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎真係幾好食,下次嚟馬鞍山心郁郁都可能再落去買🤤▪️𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 (𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑎𝑟)☕️($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶)𝙽𝚞𝚝𝚝𝚢感很重好香淳,不過較為可惜嘅係拉花比較快冒泡,容易散開▪️𝐷
▫️
當日張單收少咗我地𝚜𝚌𝚘𝚗𝚎嘅錢所以回頭俾返🤣
老闆好好多謝返我地仲請我地食杏仁脆餅🤤
雖然𝚌𝚊𝚏𝚎偏貴,但食物好有水準😋
▫️
▪️傳統意式𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎手工意粉($𝟿𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿.𝟻/𝟷𝟶)[推薦🤤]
蛋黃味濃郁,配上微脆嘅煙肉,不過成個意粉最好食嘅一定個意粉嘅本身!手打意粉口感好煙韌,蛋味超香,食第一啖嘅時候已經有眼前一亮嘅感覺🤤
▪️招牌鬆餅($𝟼𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿.𝟻/𝟷𝟶)
▪️𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 ($𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
𝙿𝚛𝚎𝚜𝚎𝚗𝚝幾靚,入面會有啲朱古力醬,整體就係一杯朱古力,唔錯嘅
▪️老闆送邊杏仁脆餅😋原粒杏仁好香口