2019-06-18
今日放工去咗銅鑼灣嗰邊, 迳过近舊總統戲院諗起《餃掂》就喺附近, 好掛住佢嘅餃子, 今晚晚餐就食餃子。枱面嘅自家製泡菜-- 酸蘿蔔已非常吸引, 酸度適中, 咬落夠爽脆,特別開胃醒神。松茸餃加九鼎湯係必點嘅項目!每隻松茸餃餡料都包住芳香濃郁嘅松茸菇, 味道獨特, 混合沒有過份調味嘅豬肉餡, 香氣逼人, 醋和其他調味酱都不用加添, 原汁原味!九鼎湯依然足料,饮落顺喉好舒服。另一款《元貝豬肉餃》都係我嘅至愛, 元貝嘅味道非常鮮甜, 令整件肉餃味道提升!蒸餃子皮薄餡料足, 全人工手包, 蒸完嘅餃亦唔會有好多水粉,啱啱好。山楂雪梨水滋潤清甜带少少山楂酸, 配餃子適合不過。《芫茜豬肉餃麵》芫茜味道非常突出, 巧妙之處並冇芫茜嘅苦澀味, 可以話係芫茜愛好者會好鍾意。 配上幼滑嘅上海麵, 夠曬滿足!
松茸餃加九鼎湯係必點嘅項目!
九鼎湯依然足料,饮落顺喉好舒服。
山楂雪梨水
滋潤清甜带少少山楂酸, 配餃子適合不過。
《芫茜豬肉餃麵》