2023-08-29
又開分店,今次開係尖沙咀嘅The One,試業仲有8折優惠佢舖頭嘅環境有啲似元朗分店,我依然係要食佢抵食嘅tea set同牛角包🥐佢嘅tea set真心抵食,原因係因為佢而家只需要144一位,如果喺OpenRice買卷再平啲,平$48一位,自己bookmark啦🔖法式三層下午茶架鹹點魚子醬配北海道珍寶帶子法式鴨肝醬意大利風乾火腿蕃茄烤麵包西班牙黑毛豬腩配蘋果蓉甜點招牌真空慢煮法式焦糖燉蛋白松露芝士蛋糕法式馬卡龍經典歌劇院蛋糕食完甜點再食埋士多啤梨同藍莓好完美飲品我選擇左蜜桃茶同荔枝玫瑰紅茶芝味特飲飲品除咗靚之外依舊好飲,蜜桃茶香甜,芝味特飲奶蓋香濃,茶味香佢嘅下午茶真心樣樣都出色,無可挑剔👏👏另外再叫咗個3coures套餐,冇要佢嘅前菜揀咗牛角包,主菜同甜品主菜我揀咗新既英式威靈頓牛柳賣相出色,味道更出色雖然佢得一半,但係兩個人食其實夠晒酥皮香脆而且有金箔,賣相加分雖然肉全熟,但係依然係靚牛,好食💯甜品當然係試新既特濃牛奶軟雪糕牛角包🥐加咗$10要有配料嘅軟雪糕牛角包爆炸糖羽毛朱古力軟雪糕牛角包特別之處係爆炸糖,一路食凍冰冰嘅雪糕又有爆炸糖係個口入面噼啪咁樣爆,感覺好正😻而且朱古力係用
法式三層下午茶架
法式馬卡龍
經典歌劇院蛋糕
食完甜點再食埋士多啤梨同藍莓好完美
飲品我選擇左蜜桃茶同荔枝玫瑰紅茶芝味特飲
佢嘅下午茶真心樣樣都出色,無可挑剔👏👏
另外再叫咗個3coures套餐,冇要佢嘅前菜
揀咗牛角包,主菜同甜品
主菜我揀咗新既英式威靈頓牛柳
賣相出色,味道更出色
雖然佢得一半,但係兩個人食其實夠晒
酥皮香脆而且有金箔,賣相加分
雖然肉全熟,但係依然係靚牛,好食💯
甜品當然係試新既特濃牛奶軟雪糕牛角包🥐
加咗$10要有配料嘅軟雪糕牛角包
而且朱古力係用咗黑朱古力,唔會太甜,加分💯
甜食牛角包黎講我比滿分❤️
無論係普通嘅套餐定係下午茶都可以加錢配牛角包,話明我鍾意食佢嘅牛角包當然要叫
新店又多咗一隻味,鴨肝牛角包開中我既最愛,當然要試試佢,再食埋我最愛嘅蟹膏味🤪🤪
鴨肝醬好多好足料,味道都夾👍
蟹膏一樣足料,而且蟹味香濃👍
個人偏愛鹹味牛角包~每一款味道都係特別而且吸引
哈哈,我又食左好多牛角包,我依然係咁愛❤️❤️
佢係牛油味濃郁,麵包脆,而且味道好香,想不到不愛的原因🤪🤪
被融化的心
雖然食咗好多甜品,但見到個名好得意忍唔住叫
黑加侖子芝士蛋糕🍰
有驚喜,估佢唔到唔會好膩又唔會好甜而且有點酸溜溜嘅感覺,真係被溶化了🥰