2022-06-17
台北車站 🚃自選養生晚餐🍽($228)除咗包主菜古早味黃酒煮雞湯之外,可以揀一款小菜,另外包二人份白飯、飲品同甜品,真係超級豐富✨古早味黃酒煮雞湯🍲非常之足料嘅雞湯,食到好多料係入面,除咗雞之外,飯桶媽仲有食到龍眼、雲耳、紅棗、杞子、沙參、薑粒同埋黃芪😳湯飲落唔會太肥太油膩,而黃酒味非常之香濃🍶另外,雞件食落都夠香辣🌶,用黎配飯真係一流🍚 份量亦都夠多,絕對足夠俾兩個人食🤤熗炒萵筍絲🥬有成24款小菜可以揀,而我哋試咗熗炒萵筍絲👅餐廳用咗乾紅椒爆香,另外有用蒜蓉片同蒜蓉爆香🧄值得一讚係餐廳冇用好多油去炒,所以啲萵筍絲唔會有油膩嘅問題,而整體亦都幾惹味👍🏻甜品係三粒泡芙,凍冰冰嘅泡芙入面有Cream,正常發揮✅ 而飲品就係冷泡烏龍茶同冷泡茉香綠茶🍵,餐廳好有心思咁用自家印刷嘅樽裝住,幾靚仔👍🏻Extra comment 🖍•餐廳係商場係地下外圍位,如果係商場入面行會搵唔到餐廳門口
自選養生晚餐🍽($228)
古早味黃酒煮雞湯🍲
熗炒萵筍絲🥬
甜品係三粒泡芙,凍冰冰嘅泡芙入面有Cream,正常發揮✅
Extra comment 🖍
•餐廳係商場係地下外圍位,如果係商場入面行會搵唔到餐廳門口