2018-07-24 69 瀏覽
真係黎九展睇戲先會經呢個商場。睇完戲要食飯見到新開咁多餐廳乜種類都有,但最後我都係揀咗呢間武士拉麵。呢間餐廳啲嘢其實質素不錯但我覺得位置就唔夠開揚店內裝潢真係幾有武士色彩,見到枱上嘅圖案會諗起忍者室內位置寬敞睇睇餐牌,每款拉麵都係一個將軍嘅名銜,唔同將軍代表唔同嘅湯底,幾得意。我就揀咗德川將軍同武田將軍。店職員好好人,會逐一介紹食拉麵一定要買小食先至夠完美同其他拉麵店一樣,湯底濃度,麵汁同麵條都可以根據自己嘅喜好選擇。主菜來了,呢個係店主推介嘅德川將軍拉麵,其實係魚介豬骨湯底拉麵即係鰹魚湯底香濃鮮味連埋彈牙拉麵夾。再加埋半生熟既玉子無得彈我自己幾鍾意個湯底濃濃地但又唔會太咸要係咁飲水加一兩滴魚油,鮮味仲出北海道牛乳拉麵,同行朋友話牛奶味香醇唔漏,而且份量十足配合燒叉燒,係誠意之作呢個wasabi雞翼,我私心推薦。小小刺激得黎又甜甜地我自己好鍾意。唔食wasabi既都可以試下仲有炸物拉麵湯底好味又份量足店員nice 係略嫌位置有小小唔起眼但一定會再去食
店內裝潢真係幾有武士色彩,見到枱上嘅圖案會諗起忍者

室內位置寬敞

食拉麵一定要買小食先至夠完美
香濃鮮味連埋彈牙拉麵
夾。再加埋半生熟既玉子無得彈
我自己幾鍾意個湯底濃濃地
但又唔會太咸要係咁飲水

加一兩滴魚油,鮮味仲出
北海道牛乳拉麵,同行朋友話牛奶味香醇唔漏,而且份量十足
配合燒叉燒,係誠意之作
呢個wasabi雞翼,我私心推薦。小小刺激得黎又甜甜地
我自己好鍾意。唔食wasabi既都可以試下
仲有炸物
拉麵湯底好味又份量足