2017-12-18
身為一個港女,我係超級鍾意食韓國嘢食嘅。今日特登搵咗一間新開既韓國餐廳同男朋友試下。呢間餐廳同時亦都係bar黎既,佢哋安排左我哋坐一個卡位,環境好舒服,好啱夜晚黎chill下。黎到呢到,當然一定要叫炸雞啦。由於想試d特別d既味道,我哋叫咗個honey ginger sauce 炸雞。我夠膽講,呢份炸雞係我食過最好味嘅炸雞。炸雞嘅皮非常香脆,通常啲人唔鍾意食炸雞係因為覺得好似食緊舊炸粉,但係呢份炸雞完全冇呢個問題。雞肉亦都好滑嫩,個汁亦都好開胃,姜味同蜂蜜味夾得天衣無縫。至於份量方面,我數過入邊有13隻雞,真係大件夾抵食。好似千頌依咁講,食炸雞係一定配燒酒嘅。我哋叫咗杯椰子cocktail, 燒酒一啲都唔難入口,配住炸雞,真係好滋味。天寒地凍,我哋梗係要食啲暖嘅嘢暖下胃啦。我哋叫咗個部隊鍋,就咁睇張相,都知道呢個鍋係超級足料嘅。湯底嘅味道唔算好辣,韓國午餐肉亦都非常好味仲有好足料嘅泡菜,蘑菇,洋蔥,豆腐等等嘅材料。總括來講,呢間餐廳嘅食物質素非常之高,食嘢嘅期間我哋發現呢度大部份顧客都係韓國人嚟嘅。所以如果大家想去一間地道,好味,價錢又好合理嘅餐廳,就一定要黎試下啦話唔定仲有機會遇到個
好似千頌依咁講,食炸雞係一定配燒酒嘅。
總括來講,呢間餐廳嘅食物質素非常之高,食嘢嘅期間我哋發現呢度大部份顧客都係韓國人嚟嘅。所以如果大家想去一間地道,好味,價錢又好合理嘅餐廳,就一定要黎試下啦話唔定仲有機會遇到個oppa添!