2022-11-16
放工唔想煮飯,突然醒起觀塘開咗間雞翼山🥰既然屋企人同我都好鍾意食雞翼,咁就即管去買來試吓啦😍屋企有三個人,不過我哋都比較細食,諗咗一陣決定叫12件雞翼再加一個一人餐!有成九款口味咁多睇到我都選擇困難症發作🤣🤣🤣佢有得揀堂食定外賣,堂食嘅位就係一張吧枱,如果趕時間要喺度食都OK!外賣個袋係粉紅色,好靚好少女心😍最後我揀咗黑松露武士雞翼,佢係好香嘅蒜蓉味上面仲有少少紫菜。就算拎到返屋企食落口都仲係好脆,如果鍾意食蒜香雞翼嘅話一定要食呢隻味。另外仲叫咗冬陰酸辣雞翼,佢係偏酸嘅冬陰功味,好少食雞翼會食到呢隻味道,好新鮮好特別。另外仲食咗港式鹹檸七雞翼,係好重嘅蜜糖味,仲食到有少少鹹。屋企人同我都最鍾意食呢隻味。因為係晚餐所以仲嗌左個一人餐,係玫瑰雞翼同埋黑椒蘑菇飯。玫瑰雞翼果然係招牌味道,好好食。個黑椒蘑菇飯比想像嘅有驚喜,好香黑椒味,份量夠多,三個女仔食啱啱好🤣🤣